Loppislife

Cirka hela mitt och Sammys hem består av återbrukade grejer. I princip varje möbel vi äger är second hand, ärvd eller hemmasnickrad. Och eftersom vi älskar loppis blir vi då och då med nya (läs gamla) grejer. Av denna anledning, och det faktum att vi inte bor så stort, rensar vi rätt ofta. En skulle kunna påstå att vår inredning är ganska cirkulär. Men vissa loppisfynd åker minsann inte ut i första taget. Blev sugen att dela några favvisar.

Skolplanscher 

Vi blev en period besatta av skolplanscher och köpte flera stycken. Favoriterna är den med jordens omloppsbana (på finska) och den som föreställer en frukostsituation där ett par grabbar dricker te och äter ägg medan en jävligt redo tjej ska dra på tennis. Köpta för någon hundring var på loppis i Finland och Skåne.Lampor

Älskar saxlampan som vi köpte för kanske en sjuttilapp på Myrorna på Götgatan. Lampskärmen är från min farmor, riktigt härligt 70-talig. Vi har en likadan i grönt.

I fönstret i köket, bredvid avokadoplantan (<3), står en gul porslinslampa som vi hittade för en tjuga på en loppis en bra bit utanför Luleå förra sommaren. Kompletterade med en lampskärm från någon annan loppis. Vanliga lampskärmar går alltid att hitta för en femma eller så.

Taklampan i köket är från farmor. Älskar.

Blombord och piedestaler

Fina piedestaler i rotting är lätt att hitta sedan rotting blev poppis igen. Är en dessutom utanför Södermalm kan man  få dem för en billig peng. Våra piedestaler gav vi nog 30 kr styck för. Blombordet med inbyggd plastlåda för avrinning (genialt!) hittade för en hundring på en loppis i Hälsingland. Slipade och oljade in det, så värt.


Blir alltjämnt också med små krukor. T.ex. den lilla skönheten med apelsiner på som mina tallar bor i. 20 spänn på Stadsmissionen i Liljeholmen. Och en röd kopp i emalj för en tjugofemma på en gårdsloppis i Tullinge. Perfekt för en kaktusbebis.


Kökssoffan

Vår kökssoffa hittade vi på Hela Människan i Tumba och köpte helt spontant. Den kostade nämligen bara 400 kronor och var helt enkelt perfekt. Hade kikat efter kökssoffa ett tag och var beredda att betala betydligt mer. När vi väl ramlade över denna hade vi  inte någon bil med oss men vi hade inget val. Vi behövde soffan och soffan behövde oss. Vi köpte den, ställde den utanför affären och medan jag åkte hem till min bror för att låna bil låg Sammy på kökssoffan utomhus och chillade.

Även stolarna är loppisfynd, 50 kronor styck på Stadsmissionen i Sätra.

Bordet har min morfar snickrat. Min familj använde det som köksbord under hela min uppväxt. Jag betsade det mörkt när jag tog över det för några år sedan. Behandlade det aldrig så det är riktigt slitet och fläckigt. Intalar mig att det för bordet mer levande, men kanske bara är för att jag är lat.

Vi håller oss kvar i köket! Här finns nämligen ett par fina tekannor och de fina fågelbilderna som kommer från min farmor. Vi hittade en hel mapp med fågelmotiv, helt fantastiska. En del glasburkar är loppis, andra har jag bara haft i cirka 100 år.

Ett av mina älsklingsloppisfynd är denna, en liten hållare för rostmackor. Från en loppis i Älvsjö för 30 kr. Tvingar alltid Sammy att använda den, även om det bara är för att transportera en macka från rosten till köksbordet till tallriken till magen.

Älskar att köpa fina skålar, formar och koppar. Har nyligen rensat massor men dessa favvisar lever vidare.


Köpte nyligen en mindre gjutjärnspanna från Saras Basar i Sundbyberg. Betalade nästan 100kr men känns så värt. Går t.ex. perfekt att baka bananbröd i.

Fina förvaringsburkar för frukt (dadlar!), ris och ingefära som vi köpte för kanske 20-30 kr styck på en loppis i Hälsingland. Glasbetonghyllan de står på kommer från mina föräldrar. Min pappa fixade till och målade om den till mig i födelsedagspresent härom året. Så fin! Och kanske livets lyxigaste att ha en låda specifikt dedikerad till cashewnötter. Åh, älskar att va vuxen och bestämma själv!!!

Kameror

Kameror hör ändå till vanligheten att vi införskaffar på loppis eftersom både jag och Sammy fotograferar en del analogt. Orkar inte ens dokumentera alla kameror, det finns för många.

Något det inte finns för många av är denna fåtölj. Vi har nyligen fått den av min farmor. Älskar den. Kanske att vi någon gång tapetserar om den (tänk något blommigt Josef Frank-aktigt!), kanske inte.

Okej det var cirka en bråkdel av alla goa fynd. Kanske att jag dokumenterar mer någon annan gång. Godnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*