I skogen med mammis

Idag trotsade jag och mamma regnet och gick ut i skogen. I ryggsäckarna hade vi te och golden milk, matsäck och trangiakök. Vi lyckades undgå regn hela dagen och kunde torrskodda strosa omkring på det planlösa sätt en gör i skogen. Vi plockade svamp som vi spontanstekte till lunchförrätt på ett berg. Vi satt i lä medan träden runt oss vajade i vinden. När trangiaköket svalnat och vi fyllt magarna strosade vi vidare, plockade mer svamp, pratade och när vi kom ut ur skogen satte vi oss på en trappa med mysig utsikt och fikade. Och på hemvägen hittade vi kamomill som jag plockade. Det ligger nu på vinden hemma hos mamma och pappa och torkar. Är så spänd inför att få dricka eget kamomillte!

När vi var nästan hemma frågade jag mamma vad hon tyckte var bäst med utflykten. Det enda jag kunde tänka på var kantarellfräset vid lunchen. Liksom, från skog till stekpanna till mage på mindre än en halvtimme. Hur lyxigt är inte det? Men mamma svarade att det bästa var att hänga med mig och det var ju såklart det rätta svaret <3.


En reaktion på ”I skogen med mammis”

  1. Tack för en fin dag tillsammans! En mamma blir väldigt glad när hennes barn vill hänga med henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*