Höjdpunkter

Tankar in bilder från resan och kommer på att jag redan glömt saker vi gjort. Därför: ett par höjdpunkter från resan;

Tog ett snabbt stopp på Dragongate under första etappen norrut. Sammy älskar den här platsen så vi stannar alltid för att han har någon ny (gammal) kamera han behöver dokumentera med. Det finns en dokumentär om det här tokiga stället och dess historia. Lyssna vettja.

Vi badade i Lunnsjön. Nicklas och barnen fångade fiskar i en hink.


Såg en fantastisk solnedgång från rastplatsen norr om Höga Kusten-bron.


Vi stod uppe på Skuleberget och tittade ner från världens högsta kustremsa (286 meter hög!). Där åt vi äckliga och icke prisvärda våfflor.


Stannade vid ett motell som var fotovänligt. Åkte sedan många kilometer omväg till en loppis som var 800 kvadratmeter stor men köpte inget.

Skejtade i Umeå och såg solen gå ner och månen upp.

Hängde på låset till Bildmuseet och fick alla utställningar i princip för oss själva.

Kom till Prästholm där vi försökte få en skymt av månförmörkelsen men istället blev uppätna av mygg.


Första dagen i Palsankylä tog vi en promenad med Sammys pappa. Fick snabbt sällskap av en hund som såg ut som en räv. Vi kallade den för kettu-koira.


Varje kväll bastade vi och grillade korv.

Vi rodde på den lilla sjön.

Johanna flätade allas hår. Här Sammys.

Plockade hallon.

Lekte med Sammys kusinbarn. Först var de blyga. Sedan ville de att jag skulle äta deras kakor och kolla på alla deras grejer (classic – gör alltid så själv, alltså visar upp nyligen fyndade grejer, undra om det är en barnslig grej?).


Vi besökte en bilkyrkogård. Den låg mitt i skogen mitt i ingenstans och här stod så många bilvrak att vi inte orkade räkna. Smög runt och kollade in leopardklädslar och rostiga chassin istället.


Vi åkte till ”Finlands Ullared” – Tuuri. Det var inte riktigt som vi trodde, men det var ändå en trevlig utflykt. Det regnade skitmycket och blev en jättefin regnbåge.Lvällen därpå blev det också en regnbåge. Den var faktiskt den mäktigaste jag någonsin sett. Och den rymdes inte på bild. Över den lilla sjön sträckte sig nämligen inte bara regnbågen, utan även en exakt kopia av den, speglad i vattnet. De två bågarna bildade tillsammans ett perfekt symmetriskt öga. Det röda huset på andra sidan sjön (tillika de närmsta grannarna) utgjorde pupillen. Out of this world och så vidare


På båten hem lyckades jag med konststycket att gå upp en timme för tidigt. Trots att jag ställt klockan med Sveriges tidszon i åtanke, och var helt säker på att min telefon ställt om sig när jag vaknade, så vaknade jag alltså kl sex finsk tid. Men eftersom jag redan klivit upp och börjat borsta tänderna bestämde jag mig för att inte sova mer (trots att jag hade bara drygt tre timmars sömn i bagaget). Tog med mig ett par kameror och gick upp på däck istället. Myste runt i den lugna och vackra morgonen och kikade på folk som rastade sina hundar och på stora fartyg som trixade sig fram mellan alla söta små öar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*