Godnatt

Klockan var 05.45 när mitt alarm ringde imorse. Jag snoozade en gång och sedan en till på ett annat alarm men kom ändå upp ur sängen rätt snabbt. Hälsade nyvaket på Pernilla, slängde på mig baddräkt och kläder och packade ner frukosten som vi redan förberett. Och så gick vi ner till sjön fast klockan bara var sex och vi hoppade i vattnet som var betydligt varmare än luften (termometern utanför mitt sovrum visade 13 grader). Simmade en stund och åt frukost på bryggan. En annan person, en liten nöjd och skrynklig farbror, kom och simmade några armtag också. Han sa att han haft som tradition att alltid ta ett morgondopp, var han än befann sig. Vi blev inspirerade och bestämde att vi ska försöka göra detta igen snart.

När vi fått i oss vårt medhavda te, våra chiapuddingar och gurk- och veganostprydda mackor, borstades tänker och hår och vi begav oss tillbaka till civilisationen. Jag tog tåget till jobbet och Pernilla gick till gymmet. Och så var arbetsveckan igång och jag är så trött att jag håller på att svimma. Det är kanske sånt en får ta när en minsann ska gå upp orimligt tidigt. Här kommer dessutom den sista bilden jag scannar idag. Den togs i kvällsljuset som Värnamo bjöd på för en dryg vecka sedan. Vi passerade där påväg norrut från Skåne. Någon timme senare tog vi ett sent kvällsdopp i Jönköping och sedan körde vi hela vägen hem trots att vi var dundertrötta. Ungefär som jag är nu alltså. Godnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*