Lite måsten

När jag går från kontoret har nästan alla andra redan gjort det. En enda kollega är kvar och hon ger mig en kram och säger glad sommar och när jag går in i hissen ler jag. Sätter på något med Håkan Hellström och går leende genom Gamla stan mot tunnelbanan. Semester. Känslan av att stänga av, checka ut och koppla bort. Att jag sedan måste ägna ett par timmar åt jobb i soffan hemifrån gör mig inte så mycket. Jag scannar negativ och kollar på Unbreakable Kimmy Schimdt samtidigt. Och när jag nu efter klockan 23 tillslut kan stänga ner mailen och Skype känner jag mig extra värd semester. Lugnet liksom sprider sig. Lugnet i kombination med viljan och peppen att hitta på roliga saker. Jag ringer Sammy och vi bestämmer helt spontant att jag ska komma till Finland istället för att han ska komma hem. Så jag ringer pappa och han klämmer ut sig att han åker till Finland på söndag kväll så hux flux är resan nästan hela vägen fram fixad. Inklusive ressällskap. Allt liksom klaffar och jag sitter på balkongen och dricker te och kvällen är ljummen och känslan i bröstkorgen är skön. Jag lovar mig själv att njuta av varje dag resten av sommaren. Även om vädret inte tillåter. Även om ångesten kommer smygande (vilket känns väldigt avlägset i skrivande stund). Jag vill proppa dagarna med fina känslor. Gärna mycket utomhus. Lite telefon. Mycket bad, hångel, yoga, bokläsning och prat. Lite dator. Mycket spel, bastu, tankar och lugn. Lite måsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*