som en alltid borde göra

Jag kommer hem från Italien, börjar nya jobbet och helt plötsligt är någon slags vardag igång igen. Jag är ovan vid att dagligen sitta åtta timmar framför datorn och blir trött och får ont i ögonen. Och det är trångt på nya kontoret men jag är pepp och nyfiken och det är så många nya människor men ändå precis de gamla vanliga och allt känns nytt och läskigt och spännande samtidigt som det känns tryggt och som vanligt. Kombinationen är perfekt.

Jag gör vuxengrejer som att köpa en presenning och sopsäckar. Sågar ner träd, gräver upp rötter och kör till tippen. Och flyttar om tavlor och sätter upp en fin affisch jag hittat på loppis. Hittar förresten ganska många grejer på loppis. En skohylla, en polaroidkamera och en väska fylld med kameror och objektiv och allt möjligt för knappt någon peng alls. Efter inköpet slår jag och han oss ner i gräset i solen och gör en inventering av väskan (aka skattkistan). Jag går på konserter och spelningar och njuter av ljuset. Varje kväll letar sig långa varma persiennskuggor över min sovrumsvägg och jag monterar upp en lång lina med polaridbilder på väggen längs med skuggorna.

Han och jag spenderar en långhelg åt att göra sånt som en alltid borde göra, nämligen sova ut, äta god frukost på balkongen, gå på loppis, grilla, promenera, fotografera, bada, hångla och åka skateboard. Och hänga med familjen eftersom mamma fyller 60. Vi åker till Lida, avnjuter champagnefrukost i gräset och klättrar oss igenom den nyöppnade höghöjdsbanan. Blir höga av adrenalin, äter lunch hos Nicklas och Helena och beger oss sedan till Häringe slott för afternoon tea. Fyller på med energi och känner mig hungrig på livet. Vill maxa dagarna och känner att det är möjligt. Solen verkar ju vara uppe alla timmar jag är vaken. Så jag är vaken länge. Beställer grejer på internet framåt sent på natten, gör yoga på balkongen fast klockan är 22, tänker att jag gör så länge jag är pigg. Och tillslut blir jag trött och somnar och önskar att dygnet var längre.

En reaktion på ”som en alltid borde göra”

  1. Underbara bilder och härlig läsning. Sånt härligt flow – och du får med så mycket i varje mening. Kompakt, på ett bra sätt, och fin läsning helt enkelt!
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*