Nattbad, blåbär och magiskt ljus

Vi firar midsommar med mat, pingisturnering, charader och nattbad. Och nästa dag ägnar jag ett par timmar åt att diska. Tar sedan skateboard och badkläder och åker till Tanto. Möter upp Sammy och Fredrik och vi trängs med bakfulla och badsugna Stockholmare och det är så fullt på stranden att vi inte ens kan ligga alla tre i rad. Men vi badar och det svalkar och när vi spenderat några timmar i solen behöver vi sova en stund på soffan. Äter glass, åker longboard i solnedgången och världen är så oerhört tilltalande för ögat för det varma ljuset ligger som ett filter över precis alltihop. Och solen sänker sig ned över staden först när klockan närmar sig 22. Då har vi klivit av våra longboards och står mitt på Årstabron. Förbluffas av det magiska ljuset och åker sedan snabbt på den släta asfalten över till Södermalm. Vi nattbadar igen och åker longboard på ett tyst Reimers Holme. Det är nästan tropiskt ute och vi äter glass igen fast det är mitt i natten och så glider vi hem över Liljeholmsbron. Och även den sista dagen av den långa helgen lyckas passera. Leker med mina syskonbarn (Elvira kallar mig för farmor och Sammy för Sammy) och dricker vin i Nicklas och Helenas bubbelpool och går hem genom skogen. Där hittar vi blåbär och blir fast en stund. Låter blåbärsriset smeka mina bara ben och plockar blå och ibland lila små bär som vi stoppar rätt in i munnen. Och vi framkallar film och jag blir exalterad över fantastiska bilder och kommer i säng för sent som vanligt. Ändå vaknar jag relativt utsövd och kär och redo för livet för det är himla fint.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*