Zen

Jag har en paus i livet. Är ledig. Det blir fredag och jag hälsar på min farmor. Vi äter lunch och pratar, pratar, pratar om allt möjligt och hon är så klok och fin och rolig. Och en riktig supermadonna på att ta hand om sig själv. Göra det hon vill, prick när hon vill det. Hon reser och träffar vänner och gör allt som en tänker att en vill göra i livet. Ingen stoppar henne och det inspirerar mig till tusen. Jag älskar det.

Solen skiner och jag fotograferar analogt. Äter middag med mina bröder och Helena och Johanna och vi badar och jag promenerar hem och luktar klor. Köper dyr film till polaroidkameran som jag varsamt packar ner i resväskan. Däri hamnar också shorts, kjolar, solkräm, yogamatta och badkläder. Allt som behövs för ett par dagar i Italien. Som en paus i pausen.

Jag och några favoritpersoner tar med filt och grill och vin ner till Vinterviken. Vi grillar i kvällssolen och står på händer och klättrar i träd och badar till och med. Jag vinner badtävlingen och det är verkligen kallt i vattnet men efteråt blir jag varm. Det kalla vattnet sätter igång blodcirkulationen och jag känner mig euforisk. Han tar min hand när vi lämnar Örnsbergs båtklubb bakom oss och kvällen är ljummen.

Packar ihop det sista och lämnar lägenheten. Tar en paus i pausen och laddar för sol, rödvin och yoga på en takterass. Livet bara flyter på och jag är zen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*