precis lika mycket som jag

April går undan och jag fyller år och har namnsdag och det är måndag, fredag, måndag, fredag hela tiden. Jag yogar vid poolen och läser ut en ungdomsbok som en jag känner har skrivit och äter korv med potatismos och lyssnar på Lisa Ekdahl. Och jag vaknar i en annan säng än min egen och tänker att jag inte sovit tillräckligt länge och på natten lös månen upp hela lägenheten och jag har inofficiella möten med min chef på löpbandet på gymmet. Jag tar mina första polaroidbilder och blir helt besatt och förtränger hur dyr filmen är – tänker att jag får äta mer matlåda och mindre ute – och jag går långa promenader och hjälper min bror att flytta till ett hus som är underbart och bara två kilometer hemifrån mig. Jag köper färg och papper och fast klockan är efter 22 och det är mitt i veckan sitter jag och Pernilla vid köksbordet i en tyst lägenhet och målar. Jag promenerar genom Södermalm när det börjar hagla helt vilt och jag står på händer på jobbet, blir utsatt för härskarteknik och spelar yatzy med Pernilla. Och jag redigerar bilder och dricker öl på en uteservering i solen, glömmer nycklarna på kontoret och blir utelåst. Och jag upptäcker att en första chili har dykt upp på den övervintrade chiliplantan, att tulpanknoppar finns i balkonglådan och att de sådda paprikafröna redan kikar upp ur jorden för att de längtar efter solen precis lika mycket som jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*