Kravlösheten och stanken

Den mest övergripande känslan är kravlösheten. Här är tempot och ambitionerna låga, humöret dämpat och fraserna och ropen få. Det är lugnt, kort sagt. Här känns det enkelt att varva ner och ingen förväntar sig stordåd. Om ens några dåd alls. Allt en kan kräva är en billig lyxmiddag med många glas mousserande, följt av en okomplicerad drink. Den första okej, den andra så vedervärdig att en måste byta bar. Drink nummer tre fantastisk. Och så livemusik. Det är det härliga. Det mindre härliga men desto mer påtagliga är stanken. Stanken av rökt dött fläsk. Stanken av lik. Den letar sig genom gränderna och borrar sig in i kläder och hårbotten. Gömmer sig i näshåren och letar sig fram när en tror att kusten är klar. ”Vad är det som luktar?” tänker en kanske och sekunden senare är dödsångesten tillbaka. Dött djur. Lik. Överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*