Skåne och Halland

Vi tog bilen söderut. Spenderade några dagar i Skåne och Halland. Åkte rodel nedför Hallandsåsen, åt glass och doppade fötterna i havet i Båstad och klättrade oss svettiga i Kullaberg. Där besökte vi Silvergrottan som ligger alldeles vid en strand med runda stenar där havet slår in hårt och okontrollerat. Bland stenarna låg en död manet som jag petade på och den var fortfarande kladdig och jag undrade om den faktiskt var död men den var nog det för jag tror inte den var hel. Och i taket på grottan hängde en förträffligt stor spindel.

Vi har också varit på loppis, löst Melodikrysset, ätit ostsmörgåsar och sockerkaka och druckit kaffe på en fin servis hemma hos hans farmor och farfar, promenerat bland åkrar, badat i havet (som var så salt!) och han har försökt lära sig åka enhjuling. Det sistnämnda resulterade i muskelspänningar och extrem huvudvärk som faktiskt resulterade i nattlig färd till akuten. Upp ur sängen, på med kläder och in i bilen bara. Köra snabbt genom ett nattsvart Halland med en jämrande stackare i passagerarsätet. Och i horisonten, ungefär över Halmstad (dit vi var påväg), sträckte sig ett tjockt molnband brett över himlen. I dess övre kant tog ett moln en tydlig och perfekt form av en kanin i profil. Det mörka molnet mot den något ljusare natthimlen föreställde en kanin med öron lutade bakåt. Och bakom kaninen fanns ett fritt liggande moln format som en morot. Moroten låg horisontellt och vilade ovanför kaninen, alldeles bakom dess öron. Jag uppmärksammade min huvudvärkande passagerare om detta och det verkade som om värken lättade lite.

Och jag har sprungit längs landsvägar och på traktorstigar i skogen, blivit jagad av kossor och lyssnat på viktiga sommarprat (exempelvis Sanna Lundells). Och vi har gjort utflykter till Ullared, till Liseberg och till Laholm. I Ullared köpte vi några saker, på Liseberg stod vi mest i kö till olika attraktioner och i Laholm åt vi varsin bulle från ett konditori vid en fontän på torget. Sedan fick jag panikallergiattack och behövde hetsköpa näsdukar som jag sedan förbrukade helt frenetiskt. Alltså i förrgår tror jag att jag nös minst hundra gånger. Helt utmattad av allergi somnade jag med kläderna på klockan 21. Mest var det gräs tror jag (liksom att vara på landet med hösnuva är inte helt lätt) men kanske kanske kan alla djur också påverkat. En massa hästar, hundar och cirka en miljard katter har omringat mig de senaste dagarna.

Men nu är vi hemma och jag skördar typ 8 chilifrukter, massor med krusbär och paprikan som varit pytteliten och oförändrad i flera veckor har blivit stor som en golfboll. Och en zuccini har växt fram och blivit nästan en decimeter. Och idag har vi varit på Plantagen och köpt krukor och jord och planterat om lite. Tobaksplantorna har fått rejäla terakottakrukor och fina hedersplatser framför balkongdörren.   

En reaktion på ”Skåne och Halland”

  1. Underbar läsning! Du skriver så underhållande. Här ligger P och jag i en säng i Memphis, Tennessee (hemma hos Kathryn och Tommy) och skrattar gått åt dina beskrivningar.
    Ses om en vecka idag! I Savannah, Georgia! Ha en rolig bröllopsfest idag i Uppsala (hoppas ni fått tag på medeltidskläder!) och flyg sedan försiktigt till New York och ha fantastiska dagar där! Glömde leta karta men det är ändå bäst att skaffa en aktuell.
    Puss o kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*