Gravitationens Inverkan På Tid

Den tredje dagen gick vi upp extra tidigt. Vi åt frukost och innan Empire state building öppnade stod vi redo att åka upp. Den korta kö vi fick stå i är inte att tala om. En kort stund efter vi anlände var vi nästan 400 meter ovanför Manhattan. Enligt Einsteins relativitetsteori påverkas tiden av gravitationen. Det gör att en klocka på hög höjd, exempelvis på toppen av Empire state building, tickar lite snabbare än en klocka på låg höjd, exemplevis på marken nedanför Empire state building. Detta fenomen diskuteras exempelvis i Paul Davies bok About Time, en bok som jag på grund av dess komplexitet aldrig tagit mig igenom. Däremot har jag flertalet gånger läst Erlend Loes Naiv. Super. där detta diskuteras och där bokens jag gör precis det vi gjorde, nämligen åker upp i Empire state building och känner efter hur det känns. Vi stod alltså högt ovanför denna fantastiska stad och tänkte: här uppe går tiden snabbare än där nere. Och så njöt vi av den otroliga utsikten och kände att vi fick lite perspektiv och överblick. En reaktion på ”Gravitationens Inverkan På Tid”

  1. Du fotar så härliga bilder! Det är kul att se bilder från när du reser, kul att se vad du observerar och hur du fotar det :) Gilla!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*