En kontrastrik dag

En kontrastrik dag. Vuxen och barn på samma gång. Avslutar nämligen min första riktiga arbetsdag, alltså en arbetsdag som omfattar ett arbete som jag fått för att jag har en särskild utbildning och inte bara för att jag är jag, även om det troligen har att göra med det också, med att leka. Efter min första riktiga arbetsdag (som var trevlig och trygg och bra) matchade han och jag in samma pendeltåg och åkte hem. Efter middag och veckans avsnitt av den där blodiga och nakna HBO-serien tog vi med oss helgens bästa inköp – en boll – och gick ut. Bollen, en mjuk men hård och studsvänlig, slät och djupblå i samma storlek som ett vanligt äpple, kostade 39 kronor på Stadium. Vi studsade flera olika i butiken i söndags innan vi bestämde oss för att det var precis denna blåa, nu redan skitiga, boll vi var ute efter.

Vi lät bollen leda oss i kvällens aktivitet. Vi kastade den länge mot en vägg utanför soprummet på baksidan av huset. Gjorde olika grejer innan vi tog emot den: lät den studsa mot väggen, lät den studsa mot väggen först och marken sedan eller tvärtom, lät den studsa i väggen och sedan marken medan vi snurrade ett varv, lät den studsa mot väggen och klappade i händerna snabbt tre gånger. Och lite annat. Det är riktigt bra studs i bollen, så vi studsade en hel del hårt ner i asfalten också. Lät gravitationen och naturlagarna i bollens material sköta resten. Ju hårdare vi studsade ju högre flög den. Och så fångade vi. Tog oss bort till en grusplan och studsade lite mot ett bollplank men var inte nöjda med hur plankorna, som var lite ojämna, sköt bollen åt oväntade håll. Det blev mycket spring. Och så slutade stunden på grusplanen med att han sparkade bollen över staketet och in i ett buskage. Jag hämtade. La oss i en stor rund gunga och pratade en stund istället. Och så promenerade vi upp på berget och passade bollen emellan oss när det kändes behövligt. När det inte gjorde det vilade bollen i hans jackficka.

Och imorgon fortsätter det vuxna livet. Ytterligare en sådan där riktig arbetsdag. Tur att en kan vara både vuxen och barn samtidigt.

2 reaktioner på ”En kontrastrik dag”

  1. Tänk vad mycket roligt man kan ha för 39kr! Fast alla 25-åringar vågar nog inte kasta liten boll.
    Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*