som vanligt

Livet springer vidare, som vanligt. Jag firar min tjugofemte födelsedag med fina människor, ätbara saker, vin och fenomenala presenter. En stjärnkikare, ett fallskärmshopp och en fladdermusfåtölj för att nämna några guldkorn. Och våren och värmen kommer. Pang säger det och det är varmt och i backen ner mot centrum sprider ett täcke av vitsippor ut sig. Ett grönt hav med vita små bojar som guppar i vågorna. Knoppar sticker fram och tulplaner ur dem. Det kommer vaxbönor på mina plantor och det växer så det knakar av både chili, paprika och smultron. Min trädgårdsmästarsjäl expanderar, sväller och smälter ihop med resten av själen (den som brinner för dans, soluppgångar, rödvin, fina vänner och samtal om universum). Jag yogar. På balkongen, i vardagsrummet och vid poolen. Det sistnämnda avslutas alltid med några längder i poolen och en stund i bastun. Då åker jag  mör och varm och lugn upp till lägenheten. Och vi skriver uppsats. Möts lydigt varje veckodag och producerar. Skapar något som vi tydligen skall skapa men som egentligen inte tillför något, särskilt inte om en tittar på ett av de senaste avsnitten av Vetenskapens Värld, om multiversum. Då känner en känslan av att det som inte spelar roll nu spelar roll någon annanstans, i ett annat universum. Men vi genomför intervjuer och har ett bra flyt. Känner ingen stress. Hinner byta däck på Miriams röda lilla bil. Hinner simma. Hinner sola. Hinner äta sushi på en uteservering och sedan gå till en annan uteservering och fika. I solen. Och jag dricker kaffe. Tre koppar denna vecka. Känner mig syndig och busig och lycklig över det. Kafferuset som jag glömt bort infinner sig. Pirrar genom hela kroppen.

Och det blir fredag. Igen.

En reaktion på ”som vanligt”

  1. Och jag ÄLSKAR att läsa dina blogginlägg, trots att jag oftast har ganska bra koll på vad du har gjort den senaste tiden. Nä, det är flytet i språket, ditt sätt att uttrycka dig och VAD du berättar som är så fascinerande och som gör mig så glad!
    Puss på dig, min favvotjej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*