Påfågelfjädrar

Den här veckan kom ljuset tillbaka. Jag njuter av tulpaner, odling, solglasögon, utomhusluncher, promenader och tidiga träningspass som avslutas med yoga. När jag dyker i den stilla poolen efteråt är det som att varje por i min kropp öppnas och känner vattnet. Det är varmt, vattnet. Detta märkliga element älskar min kropp och smeker den när jag tar första simtaget under ytan och snabbt och tyst glider fram ett par decimeter ovanför botten. Njuter av tystnaden och ensamheten och simmar en stund, står på händer och gör kullerbyttor. Varför någonsin sluta med sånt? Avslutar med bastu och toppar med frukost.

Vi tvättar fönster och köper saker vi egentligen klarar oss utan. Som ett citronträd, de finaste påslakanen jag sett och ett Playstation 4. Och så planerar vi resa och myser med den minsta människan vi känner. Hon plutar med underläppen men ler ibland och gör tappra försök att prata. Då låter hon som en katt. Det tycker vi om.

Vi spelar yatzy och vinner en gång var. Och när solen går ner står vi ovanför sjön och ser himlen färgas orange. Vattnet är klart och stilla och en båt skär tyst genom den skarpa ytan. Efter den bildas en kon av vad han tycker ser ut som påfågelfjädrar.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*