Livet annorlunda

Helt plötsligt är livet annorlunda. Morgnarna är tidiga och lägenheten är tyst. Sällan hinner jag yoga innan jag går hemifrån. Bara på tisdagar passar jag på, eftersom det serveras frukost på jobbet. Det är för tidigt och för bråttom för te, så det dricker jag först på förmiddagen. Utan havremjölk, vilket är nytt. Men det är gott och värmer så fint ett par timmar efter frukost, när magen börjar kurra inför lunch. Lunch intas på någon av lunchrestaurangerna i närheten. För att vara andra till lags äter jag sällan det jag själv skulle ha valt. Jag tar det vegetariska som finns att välja. Blir mindre kräsen kanske men också mycket mer tillfreds när jag äter något riktigt gott och bra. Kanske tröttnar jag bara på att äta ute. Dagarna fylls med nya intryck och nya kunskaper. Nya människor. Och gamla. Jag känner mig ömsom duktig, ömsom bristfällig. Vill kunna allt, på en gång. Har svårt att inse att en lärandekurva är just en kurva och inte ett konstant streck, gärna högt upp på skalan. Först när det är mörkt beger jag mig hemåt. Snubblar genom snömodden och slasket på Söder och tar bussen om den kommer. Det gör den oftast. Och så tar jag pendeltåget hemåt. Ibland åker mamma samma tåg, och vi fnissar och pratar och kanske tränar vi ihop på kvällen. Och kvällarna går fort. Helt plötsligt är det morgon igen och snart är veckan slut. Han kommer hem sent på fredagarna och vi spenderar drygt två dygn ihop innan åker igen. Han är i England eller Island eller Grönland och jag drömmer mig in i naturdokumentärer om platserna dit han åker. Blir avundsjuk på honom när han investerar i kängor som klarar 40 minusgrader. Vill också behöva skor som klarar isbjörnsklimat. Men det kanske räcker med ett par minusgrader, som det är nu. För jag fryser, mycket. Blir liksom aldrig helt varm inuti. Hemma värmer jag vetekudde på löpande band men om dagarna huttrar jag ständigt. Lär mig snabbt att varma kläder är bättre än kalla. Kanske skulle kängorna som fixar 40 minus sitta fint även i inte-så-kalla Stockholm.

        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*