En helkväll och att vakna utsövd i solen

Möter upp mamma efter jobbet. Vi handlar det viktigaste (och lite till) på Ica i Skanstull och lider av vilken fruktansvärd dålig butik det är. Det är trångt och det finns ingen tydlig ”gång” genom affären. Alla fredags-handlare mäktar fram och tillbaka och vi krockar och knuffas. Det är stressigt och rörigt men vi får tag i allt och skyndar oss att betala och hoppa på 4an.

Vi tar ett snabbt mellis (att en halv banan och ett par paranötter kan göra så mycket för en hungrig själ, det är fint) för att inte dö av hunger och beger oss ner till gymmet. Sätter på bastun, tränar oss svettiga och gör till och med lite yoga innan vi kliver ner i bassängen och simmar. Och så simmar vi. Och så bastar vi. Det är över 90 grader i bastun och egentligen lite för varmt men det är så jäkla skönt att svettas ut allt det dåliga och sedan duscha av sig det och klä på sig torra, rena kläder. När vi kliver in i lägenheten efter klockan åtta är vi möra och varma inuti. Det är skönt.

Så lagar vi vietnamesiska vårrullar som bildar ett litet berg (det blir så många) och vi äter dem med den fantastiska såsen jag gjort på japansk soja, sesamolja, chili, lime och sesamfrö som gör den här rätten till en gudagåva. Sedan klipper mamma mitt hår och vi tittar på dokumentären Virunga, som handlar om modiga människor som offrar sina liv för att rädda nationalparken i korrupta Kongo. De vackra bergsgorillornas överlevnad står på spel och även om vi förväntat oss mer gorillor och mindre konflikt och strid i dokumentären så känns den viktig. Både mamma och jag somnar till under filmen men det gör inte så mycket. Halv ett går mamma hem och jag läser lite i Den vita massajen innan jag somnar ovaggad.

När jag vaknar idag skiner solen in i sovrummet och jag är helt utsövd. Det är en underbar känsla och jag förstår att det kommer bli en bra dag. Jag ska ju träffa Moa och åka pulka. Hur kan det inte bli bra liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*