En flytt

I helgen hjälpte jag, mamma och pappa Pernilla att flytta. Vi hoppade in i bilen och åkte norrut. Här kommer en lista på landskapen vi åkte igenom: Södermanland, Uppland, Gästrikland, Hälsingland, Medelpad, Ångermanland och Västerbotten. På släp hade vi Pernillas liv, sorterat i lådor som nogrannt pusslats in i det hyrda släpet med kåpa. Vi turades om att köra. Pratade mycket och åt medhavda rawbollar och så. Drack te. För varje kilometer norrut blev det lättare att andas. Det är något med Norrland. Något rogivande och avslappnande.

När vi kom fram packade vi upp livet i släpvagnen. Det tog en halvtimme. En halvtimme för ett nogrannt paketerat liv. Sedan bjöd mamma och pappa mig och Pernilla på god restaurang. Vi åt mat och drack vin och när mamma och pappa promenerade till sitt hotell promenerade jag och Pernilla hem från stan. Hem till hennes nya lilla rum. Vi somnade ovaggade och nästa dag pulade vi i lägenheten några timmar innan jag, mamma och pappa hoppade in i bilen och for söderut igen. Ägnade dagen i bilen. Solen sken och när den gick ner blev himlen rosa och sedan mörkblå och svart. Månen lös och Venus sken starkt på himlen. När vi kom till Stockholm fanns lite snö på marken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*