En optimal söndag

Ute sken solen och vi hade bra kläder och varandra. Så vi packade ryggsäcken med varm choklad, varmkorv och sittunderlag. Sedan tog vi oss till skogen, där vi kom på att det inte gjorde något att vi missat bussen till Lida, det är ju bara 6 kilometer att gå. Så vi gick genom skogen och och över lite åkrar och solen sken som bara tusan. Det var bitande kallt och vi tyckte det var synd att all snö smält bort. Men framme i Lida mötte vi snö ändå, för där finns preparerade skidspår och en rejäl pulkabacke. Så åt vi korv vid en eldstad där någon lämnat en liten eld som fortfarande brann. Runtomkring oss hoppade orädda och mjuka kaniner på ett fånigt idylliskt sätt. Och andra människor var lika rosiga om kinderna och fulla av bra känslor som vi. Vissa kastade sig utför pulkabacken och andra stod redo att ge någon en knuff i ryggen, för att ge extra fart. Alla hade vi termobyxor. Så småningom tog vi bussen hem och då låg solen stor och orange på grantopparna. Skuggorna blev långa och våra lungor var fyllda av frisk luft och våra själar fyllda av bra energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*