Livet är enkelt

Livet är enkelt när en söndag börjar med några små ärenden i Liljeholmen och när jag i mitt virriga tillstånd klampar ut ur butiken där jag precis köpt blixtlås till ett sy-projekt, får en kille att påpeka att mina hörlurar hänger ut så tokigt. Det finns tramp-risk säger han och det var roligt sagt tycker jag nu i efterhand men jag säger ”snyggt!” och ”tack” och går till ICA. I kassan på ICA stoppar jag en enkrona i kassaapparaten åt en tant som saknade en krona och hon blev alldeles till sig och sa att ”nu kan jag ju inte betala tillbaka” men det var det inte att tala om menade jag. Det är ju julafton om några dagar. Och tanten glömde nästan sina handskar och när jag räckte över dem sa hon att hon blivit alldeles till sig för det där med kronan. Jag blev varm i hjärtat och gick och köpte eyeliner. Åkte sedan hem till Felix och Johanna. Vi tände det fjärde adventsljuset  och åt saffransbullar med kanske ett ton smör i. Tur att jag inte är vegan varje dag tänkte jag och tog sedan bussen till Nicklas och Helena och den nya människan. Mös med bebis (hon sov i min famn) och pratade om lite allt möjligt någon timme innan jag tog mig hemåt. Svårt att slita mig från den där nya lilla personen. Hon sover på rygg med armarna sträckta upp över huvudet, precis som jag. Det känns fint. Väl hemma finurlade jag julklappar hela kvällen och somnade med Lasse Kroners julstök på ipaden. När jag vaknade låg ipaden i sängen där han brukar ligga men inte har legat på sju nätter.

Livet är enkelt när en vaknar, dricker blutsaft, tar en promenad i det nysnöade (dock töande) vädret och lägger det sista julkortet i en blå brevlåda. Kommer hem, gör yoga och lagar blåbärsdinkelgröt till frukost som avnjuts framför julkalendern. I bakgrunden skiner en liten, gles men älskvärd julgran och under dagen fylls det på med klappar under den. Klappar jag själv gjort på ett eller annat sätt. Bara en enda julklapp är köpt men den ligger inte under granen än. Får se om posten ens hinner leverera.

Livet är enkelt när det hänger en julkrans på nästan varenda dörr i trappuppgången. Nästa varenda en av tjugo dörrar. Och grannarna säger god jul och jag säger god jul och i affären har kassörskorna tomteluvor och det känns påtvingat men stämningsfullt och i kylskåpet ligger en lagrad julmust och i frysen ligger nygjorda rawbollar. Och kanske i prick detta nu landar ett flygplan på Arlanda med honom ombord. Under en hel vecka har vi varit i olika länder men nu kommer han hem och han vet inget om julgranen och jag längtar efter att pussas och snart ska vi göra prick det.

En reaktion på ”Livet är enkelt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*