Årets sista månad

Det blir årets sista månad och julpyntet åker fram. Vi öppnar klappar i paketkalendern och äter godäcklig mjölkchoklad ut chokladkalendern. Kalenderljuset briner uppifrån och ner och hjälper oss att räkna dagarna till julafton. Räknar också dagarna till pyrets ankomst. Den nya lilla människan. Ankomst minus två dagar. Overkligt.

Bakar lussebullar och pepparkakor och rocky road och fixar annat gott. Köper ekologisk glögg, sätter på julmusik och tänder ljus i hela lägenheten. Det trillar in folk under hela eftermiddagen som fikar och pratar och en liten söt hund springer runt och är galen. Och Leia, 4 år, kommer fram och utbrister att hunden slickat henne i ansiktet.

Helt plötsligt behöver han åka till London och jobba. Pussar mig hejdå klockan fyra på morgonen och jag somnar efter en lång stund om. Vaknar upp i tom lägenhet och börjar dagen med yoga och morgonpromenad. Därefter frukost och plugg med Miriam hela dagen. Äter pepparkakor och överbliven choklad från glöggminglet. Lever sedan vidare med dagen som en gräsänka bör. Programmerar och glömmer att äta middag. Har ångest över plugget som hänger över mig och dämpar känslan med att titta på dokumentärer om rymden. 30 000 ljusår till galaxens mitt. 30 000 år innan ljus som startar i mitten når ut till oss. Det ger lite perspektiv och mindre ångest över tråkiga javascriptuppgifter (som aldrig tar slut) och labbuppgifter som kommer tillbaka med betyget F. Vi måste komplettera. Aldrig tidigare hänt. Men ett F är en bokstav och det tar inte 30 000 ljusår eller 3 sekunder för mig att förstå att det inte är hela världen.

Äter sen middag framför Historieätarna och ser sedan om filmen Safety not guaranteed. Kanske bästa filmen, i alla fall på länge. Godnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*