Och så var det med det

Han är hemma sjuk en hel vecka och till och med på helgen och då vet man att någon är sjuk på riktigt. Annars är en ju ofta på benen lagom till fredag eftermiddag, så att en kan vara igång och hitta på tokigheter på helgen. Men icke. Så jag fick underhålla mig själv, även om jag ändå mest höll mig hemma och kunde umgås ändå. Städade lägenheten ordentligt, handlade julklappspapper och gjorde vegetarisk sushi. Spelade alfapet, började slå in paket till årets paketkalender (!) och mötte Thessi för en promenad på Djurgården och lunch på Systrarna Voltaire. Dubbelt upp med hummous den dagen, eftersom vi åt det även till middag. Kanske en av de godaste grejerna det där.

Och idag åkte jag hemifrån så oförskämt tidigt att havregurten (med tillhörande müsli och uppskuren sharonfrukt) fick åka ned i ryggsäcken istället för i magen. 5.25 gick jag hemifrån och en knapp timme senare somnade jag och Hanna på tåget som skulle ta oss från Stockholm till Sundsvall. Vi sover tills det blir ljust tänkte jag. Men det blev aldrig ljust. Idag var en sån där novemberdag som gick från morgon till kväll utan det där trevliga mellantinget. Alldeles fenomenalt dåligt faktiskt, eftersom det vara fotografera vi skulle ägna dagen åt. Då vill en ju gärna ha bra ljus. Men det gick fint ändå. Med stora fönster, ljussnälla objektiv och då och då en liten blixt går det att få fina bilder även om det är en mörk novemberdag.

När tåget passerade det röda huset med de vita knutarna, huset i skogen, långt ifrån allt, pekade jag ivrigt. ”Där! där!” Hanna såg och jag lutade mig tillbaka i SJ’s lagombekväma säten och tänkte att det är dags att åka dit. Ett par dagars plugg kanske, mitt i veckan. Varför inte ändå.

När vi anlände Stockholm igen hade vi spenderat mesta tiden av dagen på tåget. Men vi hade över 700 bilder i bagaget och Karl hade på uppdrag av mig köpt rispapper så när vi kom hem lagade vi vietnamesiska vårrullar och dog godhetsdöden. Och så var det med den måndagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*