En måndag när livet är trevligt

Livet är trevligt när dagen börjar med tidigt morgonflyg till Örnsköldsvik. Spenderar dagen med att fotografera. Otroligt givande och roligt. Och några timmar senare sätter vi oss i det lilla propellerplanet igen och flyger söderut. Min kollega för dagen, Hanna, och jag har så mycket frågor. Hur lång sikt har piloten när flygplanet är mitt inuti molnen? Har flygvärdinnan (som är densamma som på morgonflyget) chillat i Övik under samma timmar som vi varit där, eller har hon flygit fram och tillbaka? På den frågan var svaret det senare. Fram och tillbaka två gånger idag visade det sig. Flyger ett litet flygplan på samma höjd som ett stort flygplan?

Får se en andra solnedgång några kilometer ovanför jorden. Fluffiga moln och en orange strimma längs horisonten. Så vackert att det kändes på låtsas. Och jag tänker att jag är lyckligt lottad som gör detta i jobbet. Liksom får betalt för att flyga och fotografera. Landar på Arlanda, hoppar på en flygbuss och kliver av vid S:t Eriksplan. Där möter jag William och Miriam och äter kanske livets godaste sushi. Därefter beger vi oss till en välbekant bar där vi möter upp kanske femton kurskamrater. Dricker vin eller öl och pratar om lärare och kurser och allt annat. Går vidare när stället stänger, dricker öl och missar sista pendeln och eftersom jag missar inte matchar någon nattbuss åker jag med Miriam till söder. Går från Mariatorget till Skanstull och allt är tyst och försiktigt. Kliver på nattbussen, lyckas hålla mig vaken på grund av de 16-åriga skrikande kidsen på sätena framför mig. Kanske bra ändå. En har ju vaknat upp i Södertälje och tvingats ta taxi tillbaka förut. Hade ju inte varit en superhit precis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*