Kallvarm

Hösten rusar fram. I skolan pysslar vi prototyper och har annorlunda och faktiskt givande seminarium. Och så är vi lediga mitt i veckan så jag spenderar dagen i skogen med Miriam och William. Vi drar på oss underställ och regnkläder och packar ryggsäckarna med varmkorv, festis och varm choklad. Plockar massor med svamp (och jag lär mig i alla fall en ny sort) och äter matsäck i en tyst och fin skog. Till middag blir det såklart svamprisotto. Och så letar jag praktikplats och försöker sälja in mig själv på intervjuer och i mailform. Ibland nappas det, ibland inte. Det känns i vilket fall märkligt att jag snart är färdigutbildad. Och så kommer jag hem och gör müsli.  Och tar en löprunda i en bitande kall höstkväll, med ett världsafint och inspirerande vinter-i-p1-prat i öronen. Kommer in genom dörren hemma, kallvarm och endofrinhög, och nygjord-müsli-lukten av kokos och kanel väller över mig och gör mig euforisk. Hittar en ny serie på Svt Play, lyssnar på musik som påminner om höst (Hello Saferide, Veronica Maggio och First Aid Kit) och planerar ett glöggmingel två månader i förväg. Och appropå två månader är det precis den tidsperioden från idag till självaste julafton. Heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*