ganska enkelt ändå

Det finns inte mycket att skriva om när livet flyter på som det ska. När det finns fyra olika sorters choklad mellan 80 och 99% kakaohalt i kylskåpet. När hösten färger allt rött och gult och när kylan börjar bita i kinderna. När jag dansar mig dösvettig och endorfinhög med härliga tisdagsmänniskor. När den pågående kursen ger utrymme till att göra lite annat än att plugga, tex jobba, simma, basta, koka äppelmos, promenera med bra podcasts i öronen eller baka vegan banana bread.

Eller åka till Taxinge slott och äta lunch. Tyvärr innebar det att jag av misstag serverades kött och upptäckte det först när det fanns i min mun. Det har faktiskt inte hänt under mina två år som vegeterian. Jag har aldrig av misstag ätit kött, även om det känns som att det är ganska lätt hänt. Men usch vad äckligt det var. Jag blev så arg. Stormade till kassan med min ”vegetariska” foccacia fylld med salami. Killen bakom kassaapparaten förstod inte min ilska. Verkade häpen och dum. Men jag fick ny mat och glömde ändå ganska snabbt vad som hänt. Det var ju ändå mysigt att vara där. Och vem är jag att gå runt och vara arg. Det var ju inte någon som gett mig kött med flit. Hoppas jag.

Och jag har blivit med ny telefon och det känns finfint. Äntligen kan jag starta telefonen på mindre än 10 minuter och allt fungerar som det ska. Och han och jag har helt plötsligt varit tillsammans i två år och jag tänker att livet går fort och långsamt och tiden är relativ och allt det där. Och appropå relativitet och Einstein så är det Astronomins dag på lördag. Men innan dess står fotojobb i Falun och en ledig fredag på schemat. Jag gillar det. Livet är ganska enkelt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*