Astronomins dag

Astronomins dag hölls för första gången den 13 oktober 2012. Det var hans och min absolut första date. Idag, lite drygt två år senare, hölls Astronomins dag för tredje gången. Vi åkte in till Alba Nova tidigt idag. Deltog någon timme i Space Ups program. Vi hade inte anmält oss men eftersom inte alla som gjort det dykt upp fick vi goodie bags och t-shirts och hela alltet. Lyssnade på Christer Fuglesang (och jag var starstruck) som pratade om sitt rymdäventyr och sedan om lite sånt jag inte förstod. Och så pratade en representant från Rymdstyrelsen och några studenter från Luleås tekniska universitet. Efter det smet vi vidare. Såg en rymdinspirerad dansföreställning i Vetenskapens hus. Så himla fin och bra. Promenerade sedan till Naturhistoriska riksmuseet där vi åt lunch (megagod pumpasoppa) och sedan lyssnade på ett föredrag och en film om kollisioner i kosmos. Faktiskt en av de bättre filmerna jag sett på Cosmonova. Ofta är deras filmer så vaga, liksom bara spekulerande. Men inte denna, den var informativ och inspirerande.

Åkte sedan hem. Han mådde dåligt och jag kände mig ändå rätt nöjd. Observationer upp i rymden kunde man först göra på kvällen så vi valde att avsluta.

Så himla mysig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*