Om bröllopsfotografering, slingor, micro machines, gruppbilder och tulpanlökar.

I fredags kom mamma hit. Vi pratade pratade pratade och så lagade vi lins-och sötpotatisbiffar med sallad och hemgjord tapenade. Åt och drack vin så när mamma skulle toppa min lugg gjorde hon det på ett kaxigt två-glas-vin-i-kroppen-sätt och jag skrattade massor åt det. Hon liksom klippte bara, utan att stämma av och fråga vad jag tänkte. Men snyggt blev det såklart. Hon kan ju det där.

Och så slingade hon mitt hår och när det var klart var klockan jättesent och jag fick panik när vi drog av slinghättan för jag tyckte jag var helt randig och började gråta inne i badrummet och mamma var tvungen att krama om och säga att det inte var någon fara. Fast det tyckte jag att det var och så missade mamma tåget och blev kvar en stund till. Tröstade lite mer och när hon gick en knapp halvtimme senare hade håret hunnit torka tillräckligt för att jag skulle inse att det inte skulle bli fullt så randigt som det först verkade. Plus att jag hann fläta mammas hår och vi hann borsta tänderna ihop. Så kramade jag hejdå på henne och kröp ner och sov bredvid honom (som lagt sig någon timme tidigare).

Vaknade upp som en blond en och kände mig utsövd och lite lite randig ändå. Men det gjorde ingenting så jag ägnade förmiddagen åt lite halvhjärtat plugg. Åkte sen till Salems kyrka och fotograferade ett fint brudpar innan deras vigsel. Bråkade med den starka vinden men njöt av det vackra solskenet. Några hundra bilder senare önskade jag dem lycka till och åkte hem till mamma och pappa. De var barnvakter åt två fina kids. Pappa drog fram micro-machines-lådan (en stor buss) och vi satte oss allihopa på den röda runda mattan i vardagsrummet och lekte. Mamma och jag försökte organisera leken på ett sätt man inte gör när man är 3,5 respektive 7 år. Gick sådär. Ritade lite och 7-åringen frågade vem som födde mig. ”Hon, där ute. Det är min mamma” svarade jag.

Åkte hem, förberedde knytismat och åkte hem till Hannah. Åt god tapasmiddag med henne, Moa, Mickis, Isabelle, Lii och Lotten. Uppdaterade varandra på livet, pratade om allt möjligt och tog roliga seriösa gruppbilder innan vi drog in till stan för att trängas inne på Kåken. Lönehelg=trångt med folk. Folk som röker. Usch och fan vad mitt hår luktade efteråt. Ändå värt. Dansade, träffade folk jag inte träffat på länge och tog tillslut nattbussen hem för första gången på cirka en evighet. I Tullinge mötte han mig, trots att klockan var nästan halv fyra. Så himla fin människa han är min kille.

Sov länge. Till tjugo över tolv. Rekord ungefär. Gjorde scones (samma som för en vecka sedan) och åt liksom en mitt-på-dagen-frukost aka brunch i långsam takt. Allt för att skjuta på tentaplugget. Ägnade sedan dagen åt oerhört ostrukturerat plugg varvat med skypeande med kusin i Hongkong (som sa ”tack detsamma” när jag önskade henne en ”trevlig vistelse i Taiwan”) och att sätta tulpanlökar i balkonglådan. Och att äta sushi, titta på Epic Fails på youtube (och skratta mig odödlig) och hänga/mysa/busa/vara med honom.

Och så tog helgen slut och det är plötsligt mindre än två dagar till tentan och det känns lite stressigt men ändå skönt för då är den ju snart avklarad eller i alla fall försökt att bli avklarad och det känns bra. Och idag har vi bott i lägenheten i prick ett år och det känns alldeles fenomenalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*