Hundra bollar i luften och fjärilar som långsamt dör i frysen.

Det är ny månad och jag har börjat skolan igen. Det borde kännas fint men det känns lite jobbigt för jag har hundra bollar i luften och är rädd att jag ska tappa en och kanske två om jag måste lägga fokus på något nytt. Och det måste jag ju. Går på föreläsning och lyssnar och antecknar och skaffar kurslitteratur och säljer gammal. Läser och försöker minnas hur man gör när man koncentrerar sig.

Sista veckan innan sommarens slut var intensiv. Istället för att hålla ett långsamt tempo och andas ut under den sista ledigheten blev det jobb. Några dagars fotojobb och resterande med fokus på ett hemsideprojekt. Efter fredagens möte körde jag, mamma och Karl norrut. Jobbade undan ”det sista” i bilen och bestämde mig sedan för att stänga av. Pappa slöt upp några timmar senare och så ägnade vi helgen i det tysta lilla huset vid havet. Vi läste böcker, plockade lingon och blåbär, paddlade kajak, grillade och solade. Och öste vatten ur båten (som vi sedan tog upp för säsongen), drack vin i glasrummet, övade latin fusion-pass och bara andades. Och på lördagkvällen tände vi marschaller lyskvällen i ära och placerade ut de längs stranden. Vadade ut till stenar där vi placerade marschallerna och struntade i att gummistövlarna läckte till höger och vänster. När det mörknade lös hela viken upp, för det var ljus överallt och det var så fint så.


Men när vi kom hem var jag inte klar. Jag hade behövt någon dag till att ställa om. Eller kanske avsluta och göra klart. Vill liksom vara färdig och redo att satsa 100% på skola, men se det går inte. Till på köpet öppnar jag havregrynspaketet för att förbereda morgondagens frukost och blir attackerad av fjärilar som bosatt sig däri. Jag med fjärilsfobi blev väl inte helt överförtjust. Och plötsligt känns allt smutsigt och äckligt och jag blir helt trött av att det bor fjärilar där jag bor så jag reklamerar argt havregrynen och får av Axfood tipset att frysa in paketet i ett dygn innan jag kastar det, så att de små djuren verkligen dör och inte sprids. Jag följer rådet och blir jag trött av att det ligger fjärilar i min frys och dör långsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*