Svalboet

Utanför vårt fönster, eller egentligen, utanför våra fönster. Utanför våra fönster, både det i sovrummet och det i cirkusrummet – vi kallar rummet så eftersom det från början var fyllt med grejer så det kändes som en hel cirkus och det förhöll sig så en tillräcklig stund för att namnet skulle få finnas kvar även när rummets karaktär förändrades märkbart (och blev ett arbetsrum) –  finns ett svalbo. Här flyger svalor fram och tillbaka och in och ut hela tiden. Det kvittras och görs akrobatkonster i luften, såna som bara svalor kan, och ibland vaknar jag på nätterna av skådespelet. Själva boet har de byggt i isoleringsmaterialet under det burspråk som lägenheten ovanför oss har precis här, utanför våra fönster. Det är ett stort hål i materialet och jag funderar ibland på om det kan vara dåligt för själva huset. Liksom, kan något gå galet för att svalorna bestämt sig för att bo just här? Förmodligen inte. Det är fantastiskt mysigt och trevligt ändå.

En reaktion på ”Svalboet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*