Skogsutflykt och äpplen och så.

Det blev helg och jag vaknade klockan sju. Lät honom sova tre timmar till. Spenderade den tysta morgonen till att kärna ur och med mandolinen skiva äpplena jag plockade i Åkersberga. Hängde upp i köksfönstret. Lyssnade på någon dokumentär också och mös runt allmänt. När jag blev tokigt frukosthungrig väckte jag honom och vi åt frukost. Tog på oss bra skogskläder och packade varsinn ryggsäck. Så kom mamma och plockade upp oss och vi körde upp till Lida. Tog en skön promenad och satte upp trangiaköket när vi blev hungriga. Kokade en god grönsakssoppa och när vi åt började det regna men det gjorde ingenting. Vi fällde bara upp luvorna på våra regnjackor och så njöt vi vidare. När vi kom tillbaka till Lida kryllade det av kaniner. Vi fotograferade och ville klappa.

Tog en sväng till Kungens Kurva och förargades över att det är knepigt att vara vegan om man blir hungrig när man inte är hemma. Trängdes på IKEA med andra lördagsmänniskor och köpte till exempel ett fint tyg. Ägnade lite för mycket tid åt att leta efter busshållsplatsen för att komma hem tyvärr.

Igår var det prick fyra månader till julafton och jag gjorde massa fixgrejer. Till exempel la jag in plommon i konjak (yay!) och gjorde fler äppelringar (och en äppelpaj!). Och så tog jag en löprunda och precis när jag kom ut ur huset mötte jag en Airdaleterrier och blev helt lyrisk. Klappade och gosade och kramade. Och så sprang jag. Efter en halv kilometer började det spöregna men det gjorde ingenting. Dyngsur men med snabba steg. Skönt. Och sen försvann dagen. Vi spelade tv-spel och bara hängde och så lagade vi tacos med dödsgod guacamole och salsa. Vegan är bäst. Allt blir så mycket fräschare och godare. Spelade yatzy och satt och pratade vid köksbordet tills klockan var läggdags. Följde upp The cove som vi såg häromdagen (så himla viktig!) genom att titta på South Park-avsnittet som hänvisar till samma fruktansvärda grej men jag somnade.

Och så blev det måndag och jag står i lägenheten och koreograferar mig svettig.


Lördagsfrulle och Lidakanin.


Tomatskörd och fyra månader till julafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*