Odla

Jag har börjat odla. Det hände kanske lite innan vi flyttade från Kista. Men det hände kanske mest efter det att vi flyttade. Vi flyttade ju från en mörk liten etta och hamnade i en stor ljus lägenhet med en mallorcabalkong som heter duga. Här finns en riktig stor balkonglåda att odla i. Plus stora fönster som vätter åt rätt håll. I vårt hem växer tomat, chili, paprika, basilika, persilja, timjan, mynta, krusbär, röda vinbär och jordgubbar. Och så massvis med andra gröna växter och blommor. På den ena tomatplantan har det de senaste veckorna ploppat upp körsbärstomater hejvilt. När jag senaste räknade (för drygt en vecka sedan) var det över fyrtio tomater. Den vänstra bilden nedan togs för en vecka sedan och visar de första tomaterna som börjat få färg. Idag, se högra bilden, är flera stycken röda och jag tror minsann det är idag de första små skatterna skördas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*