Ett dygn i Åkersberga

Torsdagens morgonmöte blev en hel förmiddag men det gjorde ingenting. Dagens schema blev framskjutet bara. Kom hem, åt lunch, andades lite och begav mig in till stan. Mötte upp en tjej och köpte en kursbok och tog mig sedan ut till Åkersberga. Vid busshållsplatsen väntade en svettig och glad kusin i löparkläder. Så himla lyx att hänga med henne en eftermiddag, kväll och morgon (som kom att bli ett helt dygn).

Vi började dygnet med en lång hundpromenad i skogen. Vi plockade och åt såväl hallon (brände oss på brännässlor) som blåbär (blev skyldigt lila om händer och läppar) och lyckades därför överleva fram till middagen, som vi åt framåt 21. Pernilla och jag lagade jordärtskocksoppa och till det färska brödet gjorde vi egen pesto av den enorma basilikaplantan på verandan. I min version av peston skippade vi parmesanosten och så vips: vegansk!

Åt, drack vin, spelade yatzy och skrattade med moster och Gunnar. Efter någon omgång spel och en god raw chokladkaka i magen blev vi trötta och var tvungna att sova. Så det gjorde vi.

Började nästa dag med hundpromenad. Sedan frukost och några timmar fix och trix. Plockade till exempel äpplen och plommon i trädgården att ta med hem. Så himla snällt och bra. Lunch på verandan och sedan tog jag en promenad ut i skogen. Om halsen, i ett rött paketsnöre, hade jag en burk att fylla med blåbär. Lyssnade på en fin dokumentär och njöt av att solen letade sig in till riset där jag satt på huk och plockade. Terapi liksom.

Efter min hemkomst fick Pernilla och jag skjuts till Åkersberga station. Och så buss och tunnelbana till stan. Där kramades vi hejdå. Jag kände mig som en blödig mamma och gav henne en fet puss någonstans på huvudet. Vi kanske nämligen inte ses innan hon åker på onsdag. Och då blir hon borta resten av året.


En reaktion på ”Ett dygn i Åkersberga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*