Det händer saker

Det händer saker. Bakfylla går över. Mamma och pappa kommer förbi och dricker te och äter choklad. Vi kramas för att vi inte setts på tre veckor. De är solbrända och fina. Vi pratar om vad vi gjort, om kokosolja på kroppen och om ägg istället för schampoo. Pappa bläddrar igenom bilder på sin telefon och konstaterar att mycket har hänt det senaste året. Vi pratar lite om cancer. Lite om chilifrukt i stomi-hålet i magen. Sånt. Det dyker upp en chilifrukt på chiliplantan och jag blir helt vild. Och i de små krukorna där jag planterat paprika dyker det upp små plantor. Vi tittar på dokumentären Bellveville Baby och hon somnar i soffan. Han har redan somnat i sängen. Jag tänker att jag är den enda som är vaken i lägenheten och att de som sover är två människor jag verkligen tycker om. Och idag går timmarna fort och när solen står högst upp på himlen går hon och jag hemifrån, i snabba kläder och med välpackade ryggsäckar. Det tar en timme och fyrtiofem minuter att komma fram till målet men det är så värt det. Vi svidar snabbt om till badkläder och slänger oss i den svalkande sjön i skogen. Kanske den skönaste gången någonsin jag badat. Och så hänger vi vid vattnet. Solar, läser, äter och badar. Bara det. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*