22 kilo käk

Häromkvällen drack jag vin i en solvarm nyfin lägenhet i Aspudden. Promenerade sedan genom mina gamla kvarter (blev nostalgisk) i den varma kvällen och blev upphämtad av kusin och kusins pappa. Fick skjuts hela vägen hem. Och på Glömstavägen gick fyra hästar förvirrande trygga och säkra på sin sak. De bara gick där mitt i vägen och vi i bilar fick snällt stanna till och vänta. Låta de passera, nyfiket komma fram till vår bil och kolla läget. ”Hur många hästkrafter har du?”

Jag ringde och rapporterade trafikproblem. Noll två noll, nio nittinio, fyra, fyrtifyra. Man kan ju det där. ”Det går fyra hästar på Glömstavägen. Ungefär i höjd med Flottsbroavfarten”. Rösten i andra änden sa bara ”vi noterar det”. Otacksamt och lite tråkigt. Jag som trodde man skulle få en blombukett och en kram. Förstorade såklart min insats.

Pernilla bestämde sig för att åka hem. Sedan ändrade hon sig och efter jobbet kom hon tillbaka hit. Vi gladde oss åt det. Så vi lagade risotto (vegansk) och åt tofuglass. Förövrigt inte alls så krångligt att vara vegan. Jag gillar det. Och så mycket dyrare än att vara vegeterian är det inte. Havremjölk och sojgurt är ju dyrare än vanlig mjölk och fil men det blir ändå billigare eftersom ägg (ekologiska) kostar skjortan och det slipper jag ju köpa nu.

Och på söndag fyller han 25 år. Vi firar imorgon med öppet hus för lite vänner och familj. Jag har varit och handlat. Promenerade till Willys i Tumba och i takt med att korgen fylldes kom jag på att det skulle bli tungt att bära. Mycket riktigt. Fullpackad ryggsäck och två tunga kassar. Så tungt att jag var tvungen att ställa alltihop på vågen när jag kom hem. Totalt 22 kilo. 22 kilo käk. Helt brutalt. Tur att jag är stark. Och att vi är många som ska dela. Annars hade det inte känts så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*