Turist, rastlöshetsångest, d-vitamin och en bra bok.

Spenderat ett par dagar som värdinna och guide till en amerikansk vän på besök i Sverige. Vi fyllde dagarna (som var varma och soliga) med att utforska Stockholm, t.ex genom att gå på Skansen, fika, äta middag uppe i Kaknästornet och titta på utsikten från Fjällgatan. Åt god frukost på balkongen på mornarna och lyckades klämma in både löprunda och power walk. När jag kramat hejdå om Breah, som hoppade på tåget till Köpenhamn, och återvände hem blev det lite tomt. Full rulle som turist i ett par dagar blev helt plötsligt totalpaus. Jag fick extrem rastlöshetsångest och mådde ganska dåligt.

Idag är bättre. Sov ut, åt frukost på balkongen och började läsa Naiv. Super. Packade ihop lunch (veggie-twistad zuccini med coctailtomater, avokado och en basilikavinägrett med basilika från balkongen), badkläder och vatten och hoppade upp på cykeln. Åkte genom skogen och la mig tillrätta i gräset vid en sjö. Solade och läste min bok. När det blev för varmt badade jag. När jag så småningom blev hungrig åt jag min lunch. Och så läste jag, solade och badade tills boken var utläst och solen inte stod lika högt på himlen. Hoppade då upp på cykeln och tog mig hem igen. Hög på d-vitamin och uppfylld av Erlend Loes fantastiska mästerverk till bok (som jag nu läst kanske tio gånger). Harmonisk och fridfull, i motsats till gårdagen.

Väl hemma har jag mest myst omkring. Lyssnat på Linda Piras sommarprat, bakat
sockerfria mandelkubbar och inte så mycket mer. Lite solsting på den här tjejen liksom. Bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*