Sjutton skymtande gröna tomater. Och att bygga.

Vi kom hem. Felix hämtade oss på Arlanda. När vi släppt av Dick (som skulle vidare hem till Skåne med tåg) och Karl (som skulle leda honom till rätt perrong) vid centralen åkte jag och Felix till Hornbach. Handlade krukor eftersom jag förstod att chiliplantorna förmodligen växt ur sina medan vi varit borta. Mycket riktigt. Kom hem till välmående och stora växter, såväl chili som tomater. På den större tomatplantan (som nu är över en meter!) räknade jag till sjutton skymtande gröna tomater. För att inte tala om hur det såg ut på krusbärsbusken. De flesta av de lilaröda små skatterna åkte såklart rätt ner i kistan. Skatter i kistan liksom.

Pernilla som bott hos oss när vi varit borta hade lämnat ett fint meddelande och massa ätbara saker i kylen. Så vi behövde inte ens gå och handla på en gång. Värt.

Så vi har landat. Andats. Lagat efterlängtad mat. Packat upp. Tvättat. Cyklat och badat. Cyklat och cyklat. Spelat yatzy på balkongen. Bakat. Njutit av att vara hemma. Så himla skönt. Dessutom har jag hunnit gå till vårdcentralen, planterat om växter och plockat blåbär. Och så har jag börjat läsa Expedition L av Erlend Loe. Första delen handlar om att bygga saker. Bokens jag listar upp saker hen byggt. Jag börjar fundera i samma banor. Jag har byggt:

– Ett litet bord i ek
– En pall i cement
– Säkert fler än 25 olika IKEA-möbler
– Diverse projekt i träslöjden i grundskolan, t.ex. ett litet skåp med diagonalt skurna dörrar, ett litet rött hus med tillhörande trädgård, en blompidestal, en spegel med krokar
– För ett par veckor sedan började jag bygga en pidestal med häftiga vinklar. När jag var nästan klar tänkte jag fel och sågade fel vinkel. Jag lyckades banka ihop pidestalen men det blev snett och trasigt. Jag lät den misslyckade skapelsen ligga kvar i mammas och pappas garage. Den gills nog inte.
– Jag har varit med och byggt ett kök. Men då var jag 14 år och jag gjorde bara det jag blev tillsagd. Vet inte om det gills.

Jag har nog faktiskt inte byggt så mycket. Inser att jag vill bygga mer. Och läsa vidare i boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*