Rätt mycket Harry Potter

Vi började dagen med att köra ut till Ashton Lane i närheten av Glasgows Universtiet. Tydligen har den pittoreska lilla gatan varit inspiration till Diagongränden i Harry Potter. Vi förstod varför, även om det var folktomt och lite öde tidigt på morgonen.Besökte också Universitetet som även det ska ha inspirerat JK Rowling i utformandet av Hogwarts. Vi förstod verkligen varför. Så fint.

Sedan började den riktiga roadtripen. Första stoppet gjorde vi vid en sjö. Såhär fint var det:

Åt lunch på en trevlig fisk- och whiskybar. Jag åt soppa. Boysen åt burgare och fish and chips. Detta var utsikten:

Vi kom upp i Högländerna och vädret ändrades drastiskt i och med att vi kom högre upp. Tjena regnet. Vi stannade för övrigt minst hundra gånger och fotograferade. Allt var grönt och mäktigt och vackert. Här och där hölls får eller getter eller kor. Inga bilder gör landskapet rättvisa.Och så kom vi fram till dagens viktigaste delmål: Glenfinnan Viaduct. Över denna bro åkte Hogwartsexpressen till Hogwarts. Titta!Och så efter två nära-döden-upplevelser och många kilometer krokig väg hittade vi fram till den högst belägna byn i Högländerna, nämligen Tomintoul. Väldigt trevlig och pittoresk bergsby. Här hade vi bokat Bed and Breakfast och vi har hamnat hos sjukt mysigt värdpar som hyr ut några rum i sin villa. Här sover vi i lyx och flärd inatt (alltså på riktigt: så himla mysigt och värt). Solen sken  när vi promenerade ner genom byn till en lokal restaurang (som kändes extremt lokal, med stereotypa stammisar a la skottland i baren). När vi promenerade tillbaka till huset regnade det.

Nu somar jag. Godnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*