Glenlivet whisky

Efter en fantastiskt skön natt, en löprunda i världens vackraste omgivning tillsammans med honom och sedan världsagod frukost lämnade vi resans hittills bästa boende. Paret som hade det Bed and Breakfast vi bodde på öppnade verkligen upp sitt hem som om vi var deras vänner på besök. Vi åt frukost i deras kök, pratade om deras liv och våra planer och fick information om att ”DVD-filmer finns härnere, säg till om ni behöver något”. Liksom. Så fint.

Tog oss till Glenlivet Distillery och gick på en guidad tur som råkade bli privat eftersom ingen annan ville gå en tur just då. Det var alltså vi tre och guiden. Så himla häftigt. Tyvärr fick jag inte fotografera överallt men lite bilder från The visiter centre och baren där vi provsmakade whisky fick jag minsann ihop.

Så i magen vilar både 12-årig, 18-årig och 25-årig (!) whisky. De två sistnämnda var faktiskt goda mvh en icke-whisky-van tjej. Smakade också en 54%-ig whisky som inte var min favvo. För stark alkoholsmak liksom.
Idag har vi också besökt Loch Ness och åkt norrut igen, förbi Inverness och upp till norra kusten, till en liten hamnby som heter Lossiemouth. Har checkat in på hotellet (som är megafint och mysigt) och ska snart bege oss ner till hamnen. Bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*