Glasgow

Detta skrev jag igår men hann inte posta:

Lämnade Edinburgh och hoppade in i hyrbilen på flygplatsen. Vänstertrafik. Ratten på höger sida och bilen på vänster. Växla med vänster hand och titta till vänster för att spana i backspegeln. Tungan rätt i mun om man säger så. Jag, som inte körde, hjälpte till med skrik och rop och pekande. Vi blev liksom tre chaufförer trots att bara en satt vid ratten. Men såklart har det gått bra. Bara en gång hamnade vi i höger körfält istället för vänster, men det rätades snabbt upp. Ingen skadades, en dog.

Vi körde till Glasgow och hittade med lite hjälp fram till vårt hotell. Sen har vi mest promenerat runt. Gått lite i affärer, tagit en fika – där Karl blev så trött att han såg ledsen ut (titta liksom! rådjursögonen<3) och träffat en svensk tjej som var helt överlycklig över att få prata svenska en stund. Hon var från Stuvsta (liten värld!) men pluggade här och hon gav oss en del tips på saker att hitta på.

Åt middag på Hard Rock Café. Tyvärr ingen dunderhit för en vegetarian, som kvällen i ära inte kände för hamburgare eller flottig macka. Salladsvarianterna innehöll ju såklart kyckling eller kyckling och bacon och när jag undrade om det fanns vegetariska varianter var ju svaret att man kunde ”remove the bacon” precis som om kyckling var vegetariskt. Blä på det. Men det var i alla fall trevligt. Och mackan jag till slut beställde var tyvärr flottig och ostig, men överöst med svamp, aubergine, zuccini, paprika och sparris. Och allt som är överöst av såna goda grejer är ju bra.

Imorgon bär det av vidare norrut. Dagens viktigaste mål är Glenfinnan Viaduct. Googla, så förstår ni. Det är liksom bron som Hogwartsexpressen åkter på. Ni förstår. Roligt.


Dick hjälpte Karl att sätta på sig skorna. Liksom.


Denna lilla skönhet har jag sett över hela internet och jag beställde en igår i tron om att det skulle vara gott. Fy tusan, det var det inte. Blä!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*