Fem saker

Här kommer fem saker jag gillar just nu:

1. Overnight oats
Alla hälsofreaks på instagram lagar. Jag härmar. Kvällen innan frulle blandar jag 1 dl fullkornshavregryn, 1,5 msk frön (jag blandar chiafrö, linfrö och pumpafrö), 1 msk kokosflingor, lite russin, lite vaniljpulver, 0,7 dl havremjölk, 0,5 dl turkisk yoghurt och lite agavesirap i en skål. Låter kalaset gojsa ihop sig i kylen under natten. På morgonen toppar jag med det jag hittar. Idag blev det banan, pecannötter, quinoapuffar, vattenmellon och mullbär.

2. Iste.
Häller 1 liter iskallt vatten över två tepåsar (jag tar svart te med svartvinbärssmak) i en karaff. Låter det dra någon minut och slänger sedan bort tepåsarna. Dricker med massor av is, citron och mynta.

3. Sova på balkongen.
Så värt att somna med favoritmänniskan i världen under stjärnorna. Frisk luft och mycket svalare än inomhus. Så himla mysigt.

4. Havtorn
Detta lilla hemliga bär. Passar jättebra i smoothie men tydligen också i en liten kompott. Denna kokade jag med stevia och kardemumma. Passade fint som topping (tillsammans med grädde) på de sista mandelmusslorna.

5. Den nya eken!
Jag har ju tidigare planterat ett litet ekollon. Det är nu omplanterat i en bonsaikruka och lever och har hälsan men har slutat växa. Förmodligen är krukan för liten. Nu har jag i alla fall fått ett nytt ekollon att börja växa. Det går så himla fort och man blir så glad. Titta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*