Elgin och Banff

När vi lämnade Lossiemouth igår morse passerade vi genom Elgin. Där besökte vi katedralen från 1200-talet (!). På grund av den brand som bröt ut där någon gång way back är katedralen idag bara ruiner, men ändå häftigt.


Vi kikade också på ull/kashmir-fabriken som låg i närheten. Gick och drog i dyra kashmirtröjor och önskade att jag hade en fetare plånbok. Promenerade genom en park och hoppade in i bilen igen. Siktet låg på Aberdeen, men vi valde att ta kustvägen istället för motorvägen rätt neråt. Stannade till i olika kust- och hamnstäder, t.ex Banff och MacDuff. Strosade runt på gator och njöt av att solen sken. Åt lunch på ett undangömt, väldigt lokalt café. I Banff gick Karl på en toalett som blivit utnämnd till ”Loo of the year”.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*