Slö dag. Söndag.

Idag är en lite slö dag. Söndag. Vädret beter sig tråkigt. Hänger regnmoln i himlen och placerar temperaturen på en stadig ”lite-för-kallt-för-shorts”. Jag bakar dinkelscones med kardemumma och kanel som vi äter till frukost.

Någon gång mitt på dagen håller Karl ett litet föredrag för mig. På projektorn i vardagsrummet visar han upp en presentation han satt ihop (på min begäran) av det system han ägnat de senaste två åren (!) att programmera. Jag ska få hjälpa till med viss design och framtagning av programmets gränssnitt och kände att jag behövde en ordentlig genomgång för att förstå (krångliga grejer kan jag lova). Det var så himla trevligt. Som ett business meeting i sitt eget vardagsrum. Fast iklädda mjukiskläder och där jag låg utbredd över soffan på ett sätt jag inte skulle göra på ett riktigt möte.

Lite senare bakar jag igen. Eftersom bananerna i fruktskålen gått från gula till rejält brunprickiga tyckte jag det passade fint att baka denna härlighet. Mitt mandelmjöl räckte inte så använde lite hasselnötsmjöl också. Och sötade med honung och agavesirap istället för honung eller maple syrup. Inte helt otippat blev det jättegott.

Vi bokar de två första hotellnätterna i Skottland (som vi åker till om två veckor!). Känns tryggt att veta var man ska ta vägen i alla fall till en början. Sen får veckan bli lite som den blir. Vi ska ju åka runt och så och då vet man ju aldrig var man hamnar = onödigt att boka hotell i förväg. När bokningen är klar och lunch och sånt ligger i magen fortsätter dagen i sitt slöa flow. Tror jag har svårt att ställa om från kajakpaddling till söndagssegande. Blir totalt rastlös och fånar mig jättemycket. Säkert en halvtimme ligger vi i sängen och skrattar. Det är helt underbart mysigt. Försöker bota rastlöshet med promenad. Preppar med regnjackor men träffas inte av en enda droppe. Typiskt när man är förberedd. Plockar smultron längs vägen och jag råkar trampa på en snigel (så himla obehagligt KRAAKSSCHH-ljud). Och nere vid vattnet ser vi roliga svampar på ett träd. Jag tycker de såg ut som michelingubben.

Nu ska jag laga gazpacho.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*