Hemma.

Hemma efter ett par dagar i Hälsingland. Det kalla vädret gjorde att vi mest höll till inomhus (i det tysta lilla huset vid havet). Vi har i princip därför bara eldat, spelat spel, ätit och läst böcker. Någon liten promenad här och där och en löprunda. Och så en sväng till den mysiga restaurangen vid vattnet, där jag åt dödsgod räkmacka.

Lite tokigt hur borta bra men hemma bäst blir så påtagligt trots att man varit på en plats som man älskar och som är lika mycket hemma som hemma. För det där huset i skogen, och numera också det lilla huset vid havet, är ett hem. Det har funnits där, som en stadig och trygg tillflyktsort, i hela mitt liv. Att åka dit är att samla energi och kraft. Att andas och vara. Lite oväntat därför att det skulle vara så mysigt att komma hem till lägenheten igår kväll. Hemma är väl helt enkelt den plats man behöver vara precis nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*