Fiskgryta

Det känns som att jag bara bloggar mat nu för tiden. Men vad ska man göra när kameran ligger på sin plats (med 50-millimeters-objektivet på) i bokhyllan i köket, det vill säga inom räckhåll när vi ska äta? Vad gör man inte när man är en mästerkock i köket och det mesta blir sjukt jäkla gott och ofta snyggt på bild? Man fotograferar. Man dokumenterar. Man bloggar. End of story.

Idag lagade vi fiskgryta i gjutjärnsgrytan. Saffran och timjan och lax och massa goda grönsaker, till exempel otippat nog jordärtsskocka, eftersom vi inte hade potatis hemma. Konstigt? Ja. Förbannat gott? Ja. Och så guds gåva till mänskligheten: pilgrimsmusslor. Fräste på dem enligt någon tutorial på nätet (god bless the world wide web) och slängde i när soppan skulle serveras. Toppade med räkor, en låtsasaoili, mer timjan och lite ruccola (hade kunnat skippas).

G.o.d.h.e.t.s.d.ö.d.3 reaktioner på ”Fiskgryta”

  1. Eller ”World Wild Web” som en professor i tryckfrihetsrätt så väl uttryckte sig ;-)

  2. Pingback: Annicka Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*