Springer

Inviger löpsäsongen. Oklart varför jag inte gjort det tidigare. Tar på mig snabba skor och sätter på en bra podcast. Ger mig ut. Solen steker och dagen har redan tinats upp ordentligt. Det är varmt. Trots flera månader sedan löpskorna var på utomhus känner jag mig lätt och snabb. Andas rytmiskt och kan tänka klart och lyssna på podcasten, Vinter i P1 med Håkan Nesser, ordentligt. Leva mig in i historien om USA, om New York och om hunden som står på bakbenen med frambenen mot ett stängsel och ser efter sin husse. Hussen sitter 50 meter bort på en bänk och gråter. Jag gråter nästan också. Kommer ner till sjön, som är så intensivt blå att jag får lust att bada. Springer längs den och passerar trädgårdar med stora fruktträd, möter nyfikna hundar med mindre nyfikna ägare och pensionärer som promenerar med gångstavar.  Och när jag kommer hem igen har jag den där sköna känslan i halsen och lungorna som gör att andetagen känns djupare och friskare. Duschar och sätter mig att sola på balkongen en stund innan jag lagar lunch och njuter av att livet är rätt trevligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*