Saker man gör när man pratar i telefon

Min bästa kusinvän ringde idag. Vi pratade i 37 minuter. Under dessa minuter (37), som liksom oberäknat passerar under fniss, viktiga tillkännagivanden och utbyte av diverse uppdateringar på saker som hänt, gör jag saker. Som telefonpratare kan man nämligen uträtta mycket, allra speciellt när man är i sitt hem (som jag var). Som telefonpratare är man mer eller mindre effektiv när man utför telefonpratarsaker. Saker man gör när man pratar i telefon.

Det handlar om triviala och enkla saker. Saker som inte kräver så stor tankekraft, eller som ger så stor genomslagskraft. Man torkar av diskbänken. Vattnar blommorna. Fyller på svartpeppar och flingsalt i de små träskålarna i köket (de höll på att ta slut). Man tänder lampor i lägenheten (eftersom det blivit mörkt). Torkar av diskbänken igen. Går runt i lägenheten och ser till att saker ligger pedantiskt på sin plats. Rätter till och lägger till rätta. Justerar högen av deklarationspapper på skrivbordet. I linje med skrivbordskanten, såja.

Som telefonpratare är man multitaskarnas mästare. Man ordnar och trixar och får massor gjort, även om man kanske inte gjort någonting man egentligen behövt göra (som att torka av diskbänken och köksbordet fyra och en halv gång). Och tillslut har man ordnat med något i den grad att man vill lägga mer energi på det. Kanske är det vad som tvingar samtalet att ta slut. Kanske är det något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*