Plockepinn

Spenderade vår fredagkväll som vilken annan fredagkväll som helst, nämligen på IKEA. På grund av lågt blodsocker och mindre bra planering tvingades vi till förtära en ytterst oglamourös middag i varuhuset. Som vegeterian är man inte supermegaglad över detta, eftersom IKEA erbjuder ungefär exakt ett alternativ. Denna gång: vegetarisk chili med vitlöksbröd (som var slut). Såg ut som det sorgligaste som hänt när det slevades upp på min tallrik men det var ändå helt okej investerade 49 kr, för det var godare än det såg ut (tur). Karl åt obligatoriska köttbullar och så var det med den saken. Lekte runt på IKEA utan att behöva trängas så mycket. Hittade och köpte våra efterlängtade utemöbler och ägnade kvällen åt att snickra ihop dessa i vardagsrummet med Bob Dylan i stereon och lösgodis i en loppisfyndad träskål inom räckhåll. När klockan var sent ställde vi ut möblerna på balkongen och längtade efter att få inviga dem.

När det blev lördag och vi hällt i oss smoothie och kokt ägg tog vi med oss tekopparna och placerade våra små rumpor i de nya möblerna på balkongen. Åh så nöjda vi är. Fint och trevligt och skönt. Fixade med lite allt möjligt hemma (till exempel omplantering av min lilla ek, från en vas till en bonsaikruka!) innan vi tog på oss bra kläder och ägnade förmiddagen åt bergsbestigning och pannkakspicknick på en filt högst uppe på berget där det gick att se hur långt som helst. Magarna fylldes med (fortfarande ljumna) pannkakor med grädde och sylt och så drack vi te ur kåsor och la oss ner på filten och tittade upp i himlen. Flygplan passerade kors och tvärs ovanför och bildade vita tunna plockepinn på  himlen. Och det blåste rätt ordentligt men det gjorde ingenting för solen sken som bara attan och vi hade ju varandra och utsikten och oftast är det allt som behövs.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*