Dagar när man sover för länge

Dagar när man sover för länge blir sällan bra. Klockan var 10.56 när jag vaknade igår. Då låg han klarvaken och ipad-surfade. Alldeles för sen frukost och känslan av att dagen redan passerat innan den börjat hängde över mig i rätt många timmar. Tog mig inte för att göra någon nytta alls, vilket naturligtvis resulterade i rastlöshet och ångest. Men så sent på eftermiddagen, när det pissgråa vädret helt plötsligt övergått i oväntat solsken, tog jag på mig snabba kläder och gick ut. I öronen spelade Martina Haags vinter-i-p1-prat och det var alldeles precis vad jag behövde. En timmes promenad i gassande sol, vid vattnet, med peppande och roligt snack om 12-minuters-löprundor som resulterat i marathonlopp med Jönsonligans themesong i öronen. Alltså åh. När jag kom hem igen var jag liksom laddad med D-vitamin och glada känslor. Så vi lagade laxpasta på gröna dinkelspiralmakaroner från Kung Markatta (finaste jag sett) och tände ljus. När jag skulle flytta en ljusstake från köksbordet rann stearin nerför ljuset och träffade ett öppet sår jag har på min tumme. Alltså. Stearin kan ju göra lite ont när det kommer droppande, superhett och oönskat, men det är ingenting mot att få det rätt in i ett svidande sår. Fy. Fan. Vad. Ont. Så jag började gråta såklart och la mig på köksgolvet och rullade omkring. Jag gned bort stearinet och han hämtade aloe vera och tröstade. Och så låg vi på köksgolvet en lång stund. Jag snorade, han tröstade. Men som alltid går smärtan över och efter en stund låg vi bara på köksgolvet, utan varken snor eller behov av tröst. Det var tyst och skönt att bara ligga där och småprata. Och så tog söndagen slut och det blev ny vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*