Tre vita rumpor i blåbärsriset

Tidigt i fredags satte vi oss i bilen norrut. Ungefär halvvägs, mellan Hudiksvall och Sundsvall, svängde vi av E4an och körde fram till huset i skogen. Där hoppade vi – jag, min moster och min mamma – ur bilen och andades in den friska luften. Gick åt varsitt håll i den tysta skogen och kissade i naturen. Tre vita rumpor i blåbärsriset.

Och så promenerade vi runt lite i solen och sträckte på benen, kollade läget med huset och hoppade sedan in i bilen och for vidare norrut. Vidare innebar resan prat, prat, prat, förvirrat letande efter en Statoilmack (Google Navigation ledde oss oväntat nog helt fel!) och en obehaglig matupplevelse på en pizzeria i Timrå. Jag körde de sista timmarna och innan klockan var alldeles för mycket (det var fortfarande ljust) anlände vi Umeå.

Ur porten till huset där min finaste kusinvän bor studsade en blond och lycklig tjej ut och bjöd på kramar och fniss. Så vi kramades och fnissade, varpå vi packade ur och påbörjade en världsamysig helg. En såndär helg som man längtar efter och inte så ofta upplever. Vi har gjort precis det som fallit oss in, i lugn och ro och i den ordning vi önskat. Promenerade, shopping, långa frukostar, god mat och gott vin, museum, sightseeing och en rejäl dos sällskapsspel har blandats med viktiga samtal om religion och feminism, viktiga och mindre viktiga samtal om allt annat och mängder med skratt och kramar. Ibland har vi bara suttit tysta, läst våra böcker eller sovit middag ihopklämda i Pernillas säng.

När vi åkte hem i måndags kände jag mig full av ny energi. I magen låg liksom ett lugn, och i lilla själen knastrade det av bra känslor.


1. Kisspausen vid huset i skogen. 2. Lördagens frukost bestod av en smoothie på bland annat havtorn, honung och ingefära.


3. Ovanför en butik inne i Umeå fanns denhär jättefina neonskylten. 4. På vägen hem stannade vi för kisspaus i skogen vid denhär kotten.


5. Höga Kustenbron. 6. Det här är inte ens från resan, utan från promenaden från Rönninge Centrum hem till mamma och pappa igår. Himlen var sådär toksnygg att jag utan vidare skippade Instagramfilter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*