Zuccini- och morotspaj

Häromdagen lagade han och jag zuccini- och morotspaj. Vi har gjort det förut och det är så himla enkelt, gott och fint.

Man gör pajdeg (enligt vilket recept som helst), trycker ut det i en form och förgräddar det. Under tiden pajskalet förgräddas hyvlar man zuccini och morot på längden. Lagom till att man hyvlat klart tar man ut pajskalet och så snirklar man zuccini varvat med morot, i en spiral utifrån och inåt, i pajskalet. Tricket är att man packar ganska ordentligt. Sedan knäcker man en sisådär tre ägg i en bunke och vispar upp de tillsammans med kryddor. Äggstanningen häller man sedan över pajen. Och så gräddar man i ugnen tills äggstanningen stannat. Klart.2 reaktioner på ”Zuccini- och morotspaj”

  1. Den där pajen är ju så vacker (eller finns det något bättre ord? Läcker, snygg, iögonfallande :), inbjudande…) så man dör ju godhetsdöden bara av att titta på den!
    Tänk om den smakar lika gott!?!
    Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*